Mikor leszáll az éj - II. Rész

2009. augusztus 19. 09:00 - retek.

Folytassuk esti kalandozásunkat és most nézzünk be a belvárosba is, vegyük szemügyre a díszkivilágításban fürdő épületeket. Látogatást teszünk a Dunakorzó és az Andrássy út környékén, valamint ha már oly sokszor felbukkan a Budáról látható kilátásban, vessünk egy-két közelebbi pillantást a Szent István Bazilikára is.

Este egy új hangulatot ad a város. A megvilágított részletek másképpen hatnak, a szemlélődő jobban odafigyel egyes részletekre, talán olyanokat is felfedez, mit napközben nem venne észre. Az árnyak játéka is izgalmas: egy-egy belógó faág fekete sziluettje hatalmasra duzzadva akár át is formálhatja egy homlokzat vonalait, de akár nyomon is követhetjük azt az árny-táncot, amit egy arra járó szellő idéz nekünk elő. Legyen jó idő, vagy rosszabb idő, egy a fontos: tessék nézelődni!

Fényfoltok sorozata a Vörösmarty téren

Úsztatott árnyékok a Gerbeaud-házon

Fények hármasai

Esti Vigadó

Aranyba burkolva

Ego sum

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Toronymagasan a legszebb

Fény-pilaszterek a Sas Centeren

Szolid, de tökéletes kivilágítás az Opera szomszédságában

Rózsaszínes Operett Színház

Nagymező utcai fénykövek

Üljön ide mellém

Smaragdosan

Hősök reflektorfényben

Feketén, fehéren

Lábaknál ücsörögni

Az Andrássy út végtelenbe nyúló lámpasorai

Művészet egy új megvilágításban

A gyógyfürdő megújult oldalhomlokzata

Végül árnyak különös vetülete és a szobából kibújó növény találkozása. Folytatjuk!

Elindult a Csak a Szépre! fotópályázata nyereménnyel! Kattints a részletekért!

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csakaszepre.blog.hu/api/trackback/id/tr241321072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tonibacsi 2010.03.04. 21:01:50

Gyönyörűen exponált képeket találtam itt!

Gratulálok!

lilelijah 2011.01.05. 21:23:02

Néhányszor volt alkalmam látni Pestet éjszaka is - csodálatos! Nem csak fények, hanem az egésznek a hangulata is. Egyrészt a szolid nyüzsgés, az éjszakai élet, a bárokból kiszűrődő zene, elegáns emberek és a Duna part - két felől a fényes "karácsonyfák", középen pedig a nagy sötét folyó... A hidakról nézve eszméletlen... Másrészt a "negatív" oldal, a rengeteg autó cikázó fénye, rám ez is olyan megnyugtatóan hatott: a sok munkában megfáradt ember megy haza az otthonába, a nyugalom szigetére, a családjához... Ah... Imádom! :)
süti beállítások módosítása