A cukrászmester palotája

2017. június 12. 22:00 - retek.

Egy piciny utca csodás ajándéka ez, a Gerbeaud Emil megrendelésére készült hullámzó, szecessziós jegyeket is bőven felvonultató bérpalota igazi csemege az Erzsébet híd tövében. Mivel a múltkor megnézhetted magát a látványos Gerbeaud-t, valamint jelen épület elegáns szomszédját is, úgy illik, hogy itt is tiszteletedet tedd!

A kettő, azaz kettő házszámból álló Duna utcában feltűnő ez a légies, virágos és minden porcikájában hullámzó sarokház, aminek gyönyörű kovácsoltvas erkélykorlátjai mellé egy csepp kerítés is szegődött a földszinten. Igazán illik Gerbeaud Úrhoz ez az 1904-es építésű, Fellner Sándor által tervezett díszes csoda, talán a díszítések megalkotásánál egy-egy sütemény habos kompozícióját is belecsempészték a stukkók formavilágába. Ó, és az a gyönyörű kapu!

V. kerület, Duna utca 1.

A képre kattintva nagyképes galéria nyílik!

facebook_kovetes.png

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csakaszepre.blog.hu/api/trackback/id/tr3912588413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása