Tornyos, fodros, meseszép!

2017. február 28. 07:30 - retek.

A szűkös Dob utcában egy igen keskeny telken áll 1906 óta ez az életteli szecessziós csoda, ez a kicsiny és aranyos általános iskola. Csak a Dob utcai homlokzatát megpillantva hirtelen azt sem tudjuk merre fordítsuk fejünket; bámuljuk meg "tornyocskáit", ámuldozzunk a vidáman csillogó és hatalmas mozaikképein vagy vigyük végig tekintetünket a hullámzó téglaszalagokon?

Akárhogy is, itt nem lesz elég egy pár perces nézelődés, hiszen egyszerre rendkívül sok csudajó felfedeznivaló tárul elénk. Hegedűs Ármin tehetségének köszönhetjük ezt a magyaros elemekkel bőven megszórt szecessziós ékszert, melynek homlokzata nem is oly rég szépen megújult. Ha szereted a gyönyörködtető változatosságot, ez a te épületed lesz! És vajon milyen lehet ide suliba járni?

VII. kerület, Dob utca 85.

A képre kattintva nagyképes galéria nyílik!

facebook_kovetes.png

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csakaszepre.blog.hu/api/trackback/id/tr3712299317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása