Kirándulás a mézeskalács házikóhoz

2017. szeptember 16. 21:00 - retek.

Eljött hát az idő mely egyszerre hihetetlen és csodálatos, megdöbbentő és lenyűgöző. 150 évvel a megnyitása után ismét csinosan, ízlésesesen modernizált formában várja látogatóit a zugligeti lóvasút-végállomás. Az enyészettől talán az utolsó pillanatban megmentett épület most rendezvénytérként és kávézóként folytatja izgalmas életét, igazi színt hozva ebbe a gyönyörű természetes környezetbe.

A lóvasút-végállomás ma álló pavilonját Kauser József keze munkájának köszönhetjük és 1868-ban vehette birtokba az utazóközönség. A kor és a környék divatjának megfelelően alpesi nyaralóépületek stílusjegyeit viseli magán, az alsó fogadóépületet izgalmas, nyolszög alakú fatornác teszi még elegánsabbá. Természetesen nincs olyan részeletes leírás ami visszaadná azt a sok finomságot és látványos részletet ami itt mind felsorakozik, így lessük is meg a képeket gyorsan!

A képre kattintva nagyképes galéria nylíik!

facebook_kovetes.png

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csakaszepre.blog.hu/api/trackback/id/tr5612869970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

halaloszto 2017.09.17. 20:51:30

És miért látosassam meg? Van benne valami? Vagy csak azért hogy körnézzem?
süti beállítások módosítása