Bankelnöki rezidencia páratlan loggiával

2016. április 18. 20:00 - retek.

Lánczy Leó karrierje csupa siker és csillogás - legalább is így, közel 150 év távlatából tekintve. A Pesti Magyar Kereskedelmi Bank elnök-vezérigazgatójától a pénzügyi érzék mellett szerencsére az építészet sem állt távol. Részt vett több fontosabb épület, köztük a Vígszínház megalkotásának támogatásában és persze anyagi helyzete révén megengedhette magának, hogy a kor legjelentősebb építészeivel dolgozhasson.

Legnagyobb örömünkre nem fukarkodott saját házának tervezésénél és kivitelezésénél sem. A Lánczy-palota a mai napig az egyik legszebb és legérdekesebb rezidencia az egyébként is elegáns környéken. Nem is volt kérdés, hogy minden egyes finom és nem éppen hétköznapi részletét mi is megcsodáljuk.

VII. kerület, Benczúr utca 17.

A képre kattintva nagyképes galéria nyílik!

facebook_kovetes.png

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csakaszepre.blog.hu/api/trackback/id/tr98635268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kokuszpok1960 2016.04.20. 20:57:16

A Google szerint a Kínai Népköztársaság budapesti nagykövetsége :(

retek. · http://csakaszepre.blog.hu 2016.04.20. 21:00:54

@kokuszpok1960: Már egy ideje nem az, elköltöztek onnan. Ettől függetlenül lehet, hogy még közük van hozzá, nem találtunk pontos infót arról, hogy jelenleg ki használja. De legalább vigyáztak rá :-)
süti beállítások módosítása