Az irodavilla

2009. június 22. 09:00 - retek.

Csendesen áll egy irodaház a Mogyoródi út és a Róna utca sarkán, de nem is akármilyen! Talán egy üvegpalota? - kérdezné a gyanútlan járókelő. Nem, nem üvegpalota. Ha messzebbről nézzük, úgy tűnhet, hogy egy ez egy felújított, de régebbi lakóház. Valójában egy új épület, nem is olyan rég épült.

Formája, felépítése, homlokzata régi időket idéz, új köntösben. Nem is kíván elütni a környék kertvárosi jellegétől, igényesen kiválasztott burkolóanyagok borítják a kerítését is, valamint rendkívül szép elülső illetve hátsó kertet készítettek hozzá. Az eredmény egy nem hivalkodó, ámbár egy igazán szép és igazán igényes irodaház lett. A gondozott fű és a vidám formájúra vágott sövények mellett jó érzés elsétálni, az embert vonzza a látvány és a friss illat. Sokan be is kukkantanak a kerítésen túlra, ezért tegyünk így mi is!

Kertes környéken

Szép ívek

Otthonos munkahely

Finom díszítések, hatalmas ablakok

Hátsó bejárat bokorgombócokkal

Elülső bejárat szép kerítéssel, boltívvel

Elegánsan csillogó burkolatok

Gazdag növényzet veszik körbe

Egyedi emelvény a fa körül és kedves bokrok a falak tövében az út felől

Friss fű itt...

...és a hátsó kertben is

A megfáradt dolgozókat pihenéskor kicsi bonsai is várja

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csakaszepre.blog.hu/api/trackback/id/tr751199986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lámpaoltó 2009.06.22. 13:48:40

nagyon zsír, teccik :D

ildsisy 2009.06.23. 08:11:35

Szép és hangulatos!

_zolesz 2009.06.23. 13:25:49

szerintem hazug, felületes, neociki.
De a közízlést jól tükrözi.

Archaizál bizonyos elemeiben, felületesen másol régiesnek gondolt dolgokat, de a tömege tökéletesen aránytalan. Rettenetes kutyaólak a manzárdban.
Álosztású, olcsó műanyag ablakok stb, stb.

Előnye az, hogy rendben van, és a kertje tényleg szép.
Egyébként gáz.

Gallion 2009.06.23. 17:23:01

Ha a Budapesten épülő irodaházak nagyátlagban csak fele ilyen szépek lennének és fele ilyen jól bánnának az arányokkal akkor ez már egy szebb világ lenne. Még igy is megvannak a maga hibái, de összességében igy is csinos.

Zsámboki Miklós · http://solaitid.tumblr.com 2009.06.24. 17:22:41

@Gallion: naja, de szeretném, ha nem ez lenne az, amire emlékezni kell; ha már "csak a szépre"

aesculus · http://taj-kert.blog.hu/ 2009.06.27. 00:36:54

@solaitid: nem is tudom, hogy mondjam el...ez a ház ELÉG GÁZ! Mégpedig-szerintem-két okból: mert hamis és hazug. Századfordulós villának mutatja magát-pedig nem az. Az erkélykorlátok neo-copf stílusa is elég...fura. És akkor ott vannak még a műanyag ál-osztott nyílászárók, és A KERT TELE ÖRÖKZÖLDEKKEL, AMIK TÁJIDEGENEK, MIND BUDAPEST HAGYOMÁNYOS KERTJEIT, MIND AZ ÉGHAJLATOT NÉZVE-mi ez itt? Alpok? Most látom, hogy a kert kivételével szinte ugyanezt más is leírta, szóval, kedves zolesz, teljesen egyetértek veled.

Gallion 2009.06.27. 15:05:58

Szerintem első látásra látszik, hogy ez egy új épület.
süti beállítások módosítása