Kolostorból évszázados legenda

2017. november 26. 23:10 - retek.

Látványos megújuláson megy keresztül a Ferenciek tere immár több mint hét éve. Kezdődött az északi Klotild-palota megújulásával majd folytatódott magával a tér rendbetételével és a Királyi bérház megtisztításával. Éppen az ilyen változások viszik tovább a figyelmet a még koszosabb és kissé elhanyagoltabb delikvensekre, így kerülhett végre sorra a csodálatos multú Ferencike Bazára is.

Az eredetileg egy ferences kolostor otthonának szolgáló területen 1877-ben adták át a mai is álló átjáróházat, melynek földszintjén az akkor is igen előrelátó gondolkodásmódnak köszönhetően végig kiadó üzlethelyiségeket alakítottak ki, hogy azok bérbeadásából a rend kiadásainak egy részét fedezhessék. A leghíresebb bérlő természetesen a már hosszú idők óta Kárpátia néven futó legendás étterem. A bazár régen várt felújítása ragyogóvá tette a tér ezen felét, végre újra jó ránézni a házra, sőt, ha szereted szép és változatos formájú ablakokat, akkor hamar a kedvenceddé fog válni - tudnillik itt akad belőlük bőven!

V. kerület, Ferenciek tere 7-8.

A fotóra kattintva nagyképes galéria nyílik!

facebook_kovetes.png

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csakaszepre.blog.hu/api/trackback/id/tr4313396423

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása