Friss, üde és neogótikus

2016. július 19. 21:00 - retek.

A Fővám téri Központi Vásárcsarnokot legalább annyian ismerik mint Budapest többi emblematikus épületét, azonban nem kizárólag szervezett látogatások alkalmával tekinthetők meg csodálatos bájai. A mai napig piacként és üzletházként működő csarnokot természetesen naponta ezrek látogatják vásárlási céllal. Igaz ami igaz, az épület tömve van turistával is, ők irigykedve tekintenek fel az impozáns magasságokba a pékségekből kiáramló finom illatok társaságában.

Pecz Samu 1897-ben átadott fantasztikus épülete természetesen a kor legjavát vonultatja fel a Zsolnai kerámiától az igényes téglaburkolaton át a kovácsoltvas falikarokig bezárólag. Nálunk a bevásárlás a szemünkkel kezdődik, így ebben a posztunkban a csarnok főhomlokzatát vesszük alaposan szemügyre, hiszen akár órákon át tudnánk a felsorakozó finomságokban gyönyörködni.

A képre kattintva nagyképes galéria nyílik!

facebook_kovetes.png

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csakaszepre.blog.hu/api/trackback/id/tr948901368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása