Egy randevú Újbudán

2009. április 17. 09:00 - retek.

Megújult, kibővített, modernizált, de mindenekelőtt egy csodálatosan szép parkkal, élettérrel bővült nyüzsgő fővárosunk. A pihenni vágyók ugyanis már birtokukba vehetik Újbuda legújabb gyöngyszemét, az Öböl XI-et. Jöjjön tehát egy könnyed séta a Kopaszi gáton!

Távol a zajtól, közel a zöldhöz

No, meg közel a vízhez! A gát tereinek kialakításában nagy szerepet szántak a Dunának, hiszen szép, rendezett, fűzfás folyópart fogad minket, kiváló helyszínként egy könnyed piknikhez, vagy egy kis lustálkodáshoz.

A parkban számos épület szolgál a majd későbbiekben megnyíló éttermek, kávézók, kulturális események helyszínéül. Aki viszont tökéletes nyugalomra vágyik, annak is van megoldás. Az öböl túlsó oldalán ugyanis kizárólag zöldterület van, de abból rengeteg.

A bejáratnál álló épület egy kikötő, egy kávézó és egy rendőrség is egyben. Autósoknak parkoló, bringásoknak tároló is biztosított.

Fűre lépni szabad

Hogy a hely még érdekesebb legyen, egy szabadtéri színház is kialakításra került, kacskaringós nézőtérrel és egy, a Dunában álló színpaddal.

A heverészés kötelező

Kisebb melléksétányok is tűzdelik a gátat

Egy régi szobor

Gyerkőcöknek játszótér is jár a fő sétányon

A gát végén

Jópofa padok

Hamarosan tündöklő virágok és kihasznált házikók

Igényes kialakítás, modern külső

És ami máshol nem igazán van: kulturált mosdók

 

Hogy ne felejtsük hol vagyunk

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csakaszepre.blog.hu/api/trackback/id/tr651069845

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Viktor-a-konyhában · http://viktorakonyhaban.blog.hu 2009.04.19. 14:15:38

Én nemrég látogattam oda először, körbebringáztam, nagyon szépen megcsinált hely. Mivel jó idő volt, napsütéses vasárnap délután, tele volt pihenő-játszó családokkal.

*Anna · http://csakaszepre.blog.hu/ 2009.05.02. 18:22:40

Egy biztos, szélben és esőben ne menjetek oda!
Amúgy tényleg nagyon szép, és kezd kiépülni az öböl túlsó partja is. Mindenkinek ajánlom, akár a park és a víz, akár az épületek érdeklik...
Viszont fotózni nem igazán engednek....azaz engem megpróbált leállítani egy szőke csaj, szóval csak óvatosan ;)

ildsisy 2013.04.23. 12:15:40

Ősszel mentem ismét, nagyon nagyon tetszik az egész! Itt a tavasz, mennem kell, de a közlekedés nagyon rossz!!! Bár ha jön a busz a hídon (valamikor...) akkor már minden jó. Csak visszafelé nem jó Pest felé! :( Sokat kell gyalogolni Újbuda felé a másik buszhoz... :)

retek. · http://csakaszepre.blog.hu 2013.04.23. 19:32:27

@ildsisy: Igen, a parkhoz sajnos nagyon rossz a közlekedés, remélem ezen nemsokára változtatnak, mégsem jár mindenki kocsival :-)
süti beállítások módosítása