Egy szelet szecessziós sütemény

2017. május 28. 22:00 - retek.

A csodálatos Gerbeaud-t mindenki ismeri. Ki süteményként, ki kávéházként, ki mindkettőként. A Gerbeaud egy intézmény, egy ikon, egy élő legenda Budapest dobogó szívében, a Vörösmarty téren. A Hild József finom tervei alapján készült tejszínhab színű szecessziós-későeklektikus épületpárost 1862-ben nyitoták meg a nagyérdemű előtt, mely azóta is türetlenül tartja magát az elsőszámú látványosságok listáján.

Mignonok, konyakosmeggyek és macskanyelvek nyomában járva tekintsük meg a homlokzat nem kevésbé ínycsiklandó finomságait, a gyönyörű frízeket, domborműveket vagy pilasztereket. Külön érdekesség, hogy az épület szecessziós jegyeit valamint negyedik emeletét jóval később, csak 1912-ben kapta meg. Mondani sem kell, sokak örömére!

V. kerület, Vörösmarty tér 7-9.

A képre kattintva nagyképes galéria nylik!

facebook_kovetes.png

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csakaszepre.blog.hu/api/trackback/id/tr9212546641

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása