A szerelvényáruházak koronázatlan királya

2015. december 14. 00:10 - retek.

Manapság szerelvényekért, fürdőszobai- és fűtéstechnikai eszközökért barkácsboltokba vagy lerakatokba járunk, azonban a múlt század elején ez nem feltétlenül volt mindennapos. Minőségi és nagy nevű gyártók szebbnél szebb szerelvényeit árulta méltó pompával fűszerezve a budapesti Ulrich áruház. Az emeleti homlokzatok felújításának örömére mi is látogatást tettünk a környéken.

Az áruház 1912-ben nyitotta meg elegáns kapuit, ezzel együtt egyedülálló, rézkarc illusztrációkkal tarkított termékkatalógussal csábította be vásárlóit. Az épület mérteit és eleganciáját elnézve ez nem is lehetett nehéz feladat, hiszen méltó helye volt a hasonlóan híres párizsi vagy bécsi áruházak között. Érdekessége, hogy a telek alakjából adódóan egy bizonyos szögből akár a budapesti "Vasalóháznak" is nevezhetnénk. Lássuk!

VI. kerület, Bajcsy-Zsilinszky út 31-33.

Csábító magasságok
(A képre kattintva nagyképes galéria nyílik)

alairas_uj.png

Ne maradj le egy új posztról sem, kövess bennünket a Facebookon is!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csakaszepre.blog.hu/api/trackback/id/tr458169284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása