Csobbanás és kortyolás

2009. április 06. 09:00 - retek.

Kevés olyan város van a világon, amely kidomborított mellel, büszkén mesélhet gyógyfürdőiről! Budapest viszont ezen kevesek közé tartozik, és mivel a városlakó és a turista is egyaránt szeret pancsolni, ezt a ritka előnyt már igen rég felfedezték és hasznosították honatyáink.

Például 1913-ban, amikor is Czigler Győző tervei alapján elkészült az addigi Artézi fürdő helyén a ma is pompás Széchenyi Fürdő. Népszerűsége töretlen, hiszen ki tudna ellenállni egy ilyen épületben rejlő kisebb élményfürdőnek?

Gondozott, virágos kert felől érkezhetünk

Balra néz...

...jobbra néz. Bazilikákat megszégyenítő kupolák

Madárral, vízköpővel

Nem, nem. Az ablak sem lehet unalmas!

Betekintés, akár egy szoknya alá

A főbejárat szobrai és kupolája

Amennyiben valaki szereti a forrásvizet, és nem csak fürödne benne, hanem inná is, akkor arra is van megoldás! A választ nem a fürdőben kell keresni, hanem közvetlenül mellette, a szépen átalakított Szent István forrásnál!

Csak egy palack kell hozzá, és már töltik is nekünk a valódi forrásvizet! Nem összetévesztendő a bolti ásványvizekkel, habár aki megkóstolja (vagy megszagolja) biztosan nem fogja összekeverni őket.

Az épület mögött csinos forrásszökőkút és egy tábla, amelyen a vízben oldott ásványianyag-tartalom olvasható. Egészségünkre!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csakaszepre.blog.hu/api/trackback/id/tr931048709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása