Udvar az újhoz

2009. március 26. 09:00 - retek.

Változatos az út a Dohánytól egészen a Királyig, és nem is akármilyen útvonalat érdemes választani! Miután már láttuk Magyarország második legnagyobb templomát, induljunk neki barangolásunknak Európa legnagyobb zsinagógájánál!

A Dohány utca nyitánya ma is rekorder

 

A falakon megannyi apró részlet és motívum

Boltívek, csillagok

A szögletes és az íves harmóniája

A Király utcához nem is olyan rég egy új útvonal nyílt meg mindenki számára, amit a Dob utcából közelíthetünk meg. Lépjünk be az egyedi hangulatú és a nagy múltra visszatekintő Gozsdu Udvarba!

Hosszú és elegáns folyosó visz minket az épületegyüttes végéig, megszakítva azt több kisebb-nagyobb udvarral, ahol a tervek szerint nemsokára az igazi élet is beindul, kávézókkal, összejövetelekre alkalmas helyekkel.

Feltekintés az egyik udvarból

Pihenőként kijöhetünk a folyosóból ahol egy-egy szép új ház is épült az udvar mellé, valamint ott leselkedik a Madách Trade Center is.

Újabb feltekintés. Itt már egy másik századot látunk

Kolbászolásunk végén ki is jutunk a Király utcába, ami mostanában igen nagy változásokon esett át. Olyan új házat is lehet látni, amely az összképhez idomul, formái elegánsak és igen szépek. Ilyen például a Király Udvar.

Erkélyből és igényes burkolatokból van választék

Saját, belső terek-udvarok törik meg a ház formáját

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csakaszepre.blog.hu/api/trackback/id/tr671025950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ildsisy 2009.03.26. 19:07:24

A drága 7.ker. ahol születésem óta nagyon sokáig éltem, nagyon hiányzik ez a kerület nekem, minden nap erre jártam. Most minden hónapban erre kell egyszer legalább mennem, hogy megnyugodjon a lelkem...hiányzik a 7.ker.a szép emlékek! :)
Nagyon szép képeket csináltál!!!
süti beállítások módosítása