Egy falatnyi szálloda

2009. október 30. 09:00 - retek.

Színes, vidám, modern, fiatalos, kedves és kicsiny. Néhány jellemző jelző a most következő épületünkről a Dohány utcából. A Soho Hotelben járunk, ami egy butik hotel, mely szállodák jellegzetessége, hogy az átlagosnál kisebbek, a mai trendeknek megfelelő kialakítással bírnak, ugyanakkor szolgáltatások nem csekélyebbek mint a nagyobb szállókban. No és természetesen olcsóbbak is.

A 69 szobás, négy csillagos hotel egy igen keskeny telekre épült a Nagykörút szomszédságában, viszont ezt a területet maximálisan ki is használja anélkül, hogy a vendégek szűkösen éreznék magukat. Sőt, egy lendületesen hangulatos szálláshely sikeredett modern külsővel és igényesen kialakított minőségi belsővel, amely nem csak a fiatal turisták számára lehet ideális választás budapesti látogatásukhoz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csakaszepre.blog.hu/api/trackback/id/tr181485506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mt 2009.10.30. 15:00:37

Hogy sikerül ilyen jó helyekre bejutnod?:)

Mindenhol szívesen fogadnak, vagy van valami trükköd?:)

retek. · http://csakaszepre.blog.hu 2009.10.30. 23:21:50

@Mt: Nincs titok. :-) Október 17-én és 18-án a kortárs épületek (átalakítások) hétvégéje volt, így több helyen nyílt napot tartottak ahol a tervezők vezettek körbe minket. Előzetesen kellett bejelentkezni, bárki mehetett, de sajnos az időpontok szűkössége és egymás átfedései miatt nem tudtunk az összes olyan épületbe bejutni, amit érdekesnek találtunk. De ha a jövőben újból lesz ilyen, akkor feltétlenül bepótoljuk itt a blogon a kimaradtakat!

*Anna · http://csakaszepre.blog.hu/ 2009.10.31. 17:18:12

Solaitid kedvéért! :)

vezető építész tervező: Marosi Miklós
építész munkatárs: Sebő István
belsőépítész Schinagl Gábor

*Anna · http://csakaszepre.blog.hu/ 2009.10.31. 17:22:49

@Mt: amúgy meg javaslom, hogy figyeld az építész fórumot! ott mindig megírják, ha közeledik egy ilyen épületbejárásos időszak, általában azt is, hova lehet bemenni -mi is innen értesültünk! ;)

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2009.11.03. 13:51:10

Arculatra olyan, mint a Madách-házak keskenyben. Nekem tecc. Köszönet a virtuális sétáért.

retek. · http://csakaszepre.blog.hu 2009.11.03. 14:37:45

@városjáró: És valóban! Tudtam, hogy valamire nagyon hasonlít, főleg a teteje :-) Egyébként pedig nagyon szívesen!

pösti 2009.11.12. 18:35:06

Azért az egyetlen külső homlokzati képen látszik,hogy a szintmutatót(bár Erzsébetvárosban ez nem létezik:()nem tartották be!Pénz beszél...

*Anna · http://csakaszepre.blog.hu/ 2009.11.13. 09:07:11

@pösti: Amikor ott voltunk beszéltek a szintekről is, hogy így meg úgy kellett variálniuk velük, a hátsót szintekkel machinálni, hogy az engterv átmenjen..... én még azt is el tudom képzelni, h nem is fizettek külön -adóból majd úgyis csurran cseppen az Erzsébet városi önkormányzatnak... A másik ami ide vonatkozik, hogy a főépítész bácsi a ~30 m-es síkot függőleges építészeti hangsúly képzése végett átlyukaszthatóvá tette (ha jól emlékszem a 2008-as szabályozásban). Persze ez itt nem érvényesül maximálisan, de gondolom ezért sem nagyon izélgették a tervezőket. (teljesen új épület azaz nem ráépítés - szálloda->hangsúlyt igényel - stb.)

lilelijah 2011.01.06. 11:56:15

Ez klassz! Vonzó, fiatalos, izgalmas, színes - nagyon tetszik! Különösen a bútorok a hallban (?), főleg az asztalok és azok a monumentális vázák! A honlapjukon olyan kép van a zuhanyról, hogy áll is benn valaki... Érdekes, bár, ha Bud Spencer áll benn, a hatás nem ugyanaz... :)

*Anna · http://csakaszepre.blog.hu/ 2011.01.06. 16:20:29

@lilelijah: Igen az a hall, a recepció mellett. Az egész szállóban ez az egyszerű de nagyon színes hangulat uralkodott, meglepően jól bántak az épület adottságaiból kifolyólag elég szűkre sikerült terekkel, amiknek a mérete akkor tudatosult bennünk, mikor a szobában négyen alig fértünk el... ha Bad Spencer állna a zuhanyzóban, a hatás nem maradna el,csak másmilyen lenne! :D
süti beállítások módosítása