Elegánsan kapcsolunk egy távoli hangot

2017. április 10. 00:00 - retek.

Vezetékes telefon. Ma már semmiképen sem tekintünk rá szenzációként, a technika gyorsuló fejlődése lassan a múlt homályába tessékeli. A mobil készülékek aranykorában azonban készült-e a technológiához káprázatos telefonközpont látványos részletekkel és lenyűgöző elemekkel? Hát nem!

1914-ben a távbeszélés még mindig egy fantasztikus újdonság, egy fejlődő ország státuszszimbóluma volt. Ebben az évben kapacitásbővítés végett adták át a József telefonközpontot, ami Ray Rezső nemes munkája, az épület az indusztriális szecesszió egy páratlan gyöngyszeme. A hányatott sorsú épület éppen megújulóban van, és habár még nem készült el teljesen, a lombosodó fák - és persze a gyönyörködés - miatt már meg kellett látogatni. Gyönyörködjünk együtt benne!

VIII. kerület, Horváth Mihály tér 17-19.

A képre kattintva nagyképes galéria nyílik!

facebook_kovetes.png

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csakaszepre.blog.hu/api/trackback/id/tr4712413581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása