Irodalmi korona

2015. június 03. 08:30 - retek.

Sok helyszínnel kapcsolatban biztosan állítjuk, hogy betéve ismerjük azokat hiszen naponta akár többször látjuk, hallottunk róluk, olvastunk velük kapcsolatban. A mai helyszínünk egy szegletét bizony még irodalom órán is megemlítették, így nem hathat újdonságként.

Vagy mégis? A Hadik-ház a magyar irodalmi elit egyik legkedvesebb helyéről, a benne üzemelő Hadik Kávéházról kapta nevét. Szerencsére a kávézóba ma is betérhetünk és képzeletünkkel közel kerülhetünk akár egyik kedvenc írónkhoz is. De valóban ismerjük-e magát a házat? Az 1911-ben átadott gyönyörű bérpalota még ha nem is eredeti alakjában, de ma is impozáns és szemet gyönyörködtető alkotás. Éppen ezért egy ismerős épületen még nagyobb izgalomként hat egy-egy sosem látott részlet felfedezése.

Ne maradj le egy új posztról sem, kövess bennünket a Facebookon is!

Keressünk ismeretlen részleteket (a képre kattintva nagyképes galéria nyílik)

alairas_uj.png

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csakaszepre.blog.hu/api/trackback/id/tr537513006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása