Fehér kubusok

2010. szeptember 22. 23:00 - retek.

Az egykori Láng sporttelep bővítésének utolsó lépéseként egy igen szép főépülettel gazdagodott a telep környéke. Angyalföld legújabb büszkesége az öltözők mellett többek között étteremmel, fitneszteremmel, vendégszobákkal és négy squash pályával várja látogatóit.

Az épület letisztult világa szinte csábít a sportolásra, megvalósítása jól átgondolt, színvonalas munkát tükröz. A Vadász Bence és Palotás Artúr tervezők által megálmodott formák néhol vissza-visszakacsintanak a harmincas évek modern megoldásaira, ettől - és persze a mögötte elterülő műfüves focipályától - lesz igazi kötelező látnivaló mindenki számára!

~dá~-nak szertettel!

Világít a környék tőle

A büfé felé

Az épület teljesen akadálymentesített

Oldalán szobor, hiszen a foci örök

Ablakmódozatok

Négyzetrács

Panorámával ajánljuk

Sorakozó

Túloldalról

Egy kiugró beugró

Keresztben

Távolabbról

Pályástul

Be- és feljárat

Négyzetfények

Kukucs!

Jók az épület "vonalai"

Kavicsba be

Hátsó nézet

Végigtekintve

 

 

 

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csakaszepre.blog.hu/api/trackback/id/tr532316534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zubreczki Dávid · http://instagram.com/zubreczkidavid 2010.09.27. 02:47:46

ó könnyekig vagyok hatva kösz :)
meg tök jó téma, én nem is ismertem
én is épp egy olyan sportépületről akarok írni, amelyik most épült, de nagyon emlékeztet erre a 30-as évek fehér modernjére

sandor68 (törölt) 2010.09.30. 16:31:18

Gyönyörû :) Imádom a funkcionalista építészetet, muszály elugrani megnézni. A kedvenc épületemet juttatta kapásból az eszembe upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/10/Finnish_flag_and_Helsinki_Olympic_Stadion.jpg

Kétkedő · http://egypar.blog.hu/ 2010.09.30. 21:48:02

Volt szerencsénk fallabdázni benne. Megmaradni nem lehet a zajtól. (a pályák abszolút zártak!) Elképesztően rossz kivitelezés. Egy erőteljes ütés után másodpercekig tud visszhangzani. Talán pont ezért is olcsó. Mintha nem is ennek tervezték volna az épület ezen részét eredetileg. Kívülről tényleg csinos de belülről silánynak tűnt ez az épületrész.

retek. · http://csakaszepre.blog.hu 2010.09.30. 21:49:31

@Kétkedő: Hát ez nagy kár. Utólag lehet ezzel kezdeni valamit? Vagy ne álmodozzunk, ami kész, az kész.

Kétkedő · http://egypar.blog.hu/ 2010.10.02. 23:36:37

@retekblog: A főfal mögött mintha üreg lenne, a hátsó fal meg félig üveg félig fal. Előbbin talán lehetne javítani, utóbbi meg adott a pályák elrendezése miatt, mert csak így férnek el. Ami kész az addig marad, míg már tényleg látványosan, és érezhetően rossz lesz. (más helyeken tapasztaltakból).

Amúgy Pasaréten is jól nézne ki a Bauhaus Napraforgó utca folytatásaként a bezárt teniszpályáknál, mint kiszolgáló épület! 
süti beállítások módosítása