Ünnepi fényekben

2010. december 24. 20:00 - retek.

Egy esti sétára hívunk kedves Olvasó, hiszen ilyenkor, Karácsonykor megannyi gyönyörködésre méltó helyszínen Budapest is ünneplőbe öltözik. Pestről indulunk és Budára tartunk, egy-egy régi ismerőshöz látogatunk. Megcsodáljuk a Gresham palota ünnepi ruháját, majd átmegyünk a Várba, ahol egy új fény gyúlt nemrég az éjszakában.

Ezzel a poszttal kívánunk minden kedves Olvasónknak békés, boldog, szeretetteljes karácsonyi ünnepeket!

A Duna-part egyik legkáprázatosabb ünnepi díszkivilágítása

 

Többszázezer fénypont

Követi a ház vonalait

Csillagokkal

A bejárat is még impozánsabb lett

Ide tartunk ezután

A megújuló Mátyás-templom megújuló díszkivilágítása

Részleteiben este is szép

Szinte megszólalnak kövek

Játékra hív a gótika

Nem véletlenül az egyik legkeresettebb látványosság a Várban

Szinte már kész a szédítő torony

Részletesebben

Egy pillantás a Halászbástyára

Egy pillantás a Halászbástyáról

Ott jártunk

Ünnepi fényekben

 

  

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csakaszepre.blog.hu/api/trackback/id/tr532537391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Luxusmoszkvicsslusszkulcs 2010.12.24. 22:32:18

Szerintem elég unalmasak a díszkivilágítások, simán megvilágítják az épületet. Néztem videókat homlokzatokra vetített fényjátékokról, valami olyasmit el tudnék képzelni. Lényeg, hogy éjjel ne azt lássam mint nappal, hanem valami egészen mást.

*Anna · http://csakaszepre.blog.hu/ 2010.12.25. 00:07:41

@Luxusmoszkvicsslusszkulcs: Szerintem/szerintünk így télen, amikor az ember sötétben indul el otthonról és sötétben jön ki a munkahelyről, jó hogy legalább pár épület, fa és lámpaoszlop fényfüzérrel ékeskedik! Amúgy meg pár háznál bizonyos homlokzati formákat próbálnak hangsúlyozni a díszkivilágításnál, és ez szerintem érdekes és izgalmas lehet, ha igényesen van megtervezve... a fényfestés pedig nagyon szép, de ha igazán szép és izgalmas játékot akar valaki kihozni belőle az biztos sok idő, és ennek megfelelően sok pénzbe is kerül, plusz gondolom nem hétköznapi reflektorokkal, meg giccses is lenne ha minden épületen... :)

Luxusmoszkvicsslusszkulcs 2010.12.25. 10:03:32

@*Anna: Jó, nem azt mondom, én, hogy ronda, meg hogy minden épületre valami giccset. :) Például a Parlament kivilágítása tetszik, az árkádok meg a kupola van megvilágítva, olyan mintha egy várfal venné körül a belső részt. Nekem tetszik így, ötletesebb, mintha csak körberakták volna bazinagy reflektorokkal. Lényeg, hogy a díszkivilágítás az önmagában egy művészeti alkotás, mindegy, hogy egy vagy több színnel, az éjszakai megvilágítás meg sima fénytechnika, abban semmi poén.

A fák meg lámpaoszlopok díszítése nekem is tetszik, bár ha valami, akkor az giccs, de a karácsonyhoz hozzátartozik. :) Egész évben kicsit vásári lenne, de így télen kell. A kedvencem a Bartók Béla út, ahogy a Gellérten a villamosmegállóból végignéz az ember az út tengelyében.

DirkDiggler 2010.12.25. 16:04:07

A régi díszvilágításnál tényleg csak leraktak néhány lámpát, de a mostanit rendesen megtervezték. Érdemes elolvasni a tervező írását az új világításról:
www.epiteszforum.hu/node/10721

Ilds. 2010.12.26. 10:02:07

Nagyon szép fotók!
Budapest este még szebb, hiába "ugyanaz"t mutatja,... de a fények mindig a még szebbet mutatják, még szebb képet csalogat elő!
És semmi sem giccses! Budapest történelmi város! Tehát, ahogy megépítették és óvták, azt mutatja!
Pl. a Halászbástyáról én soha nem készítettem, este fotót, csak nappal, télen, nyáron, ősszel... este egészen mást mutat. Szebbet!!!
Budapest esti panorámája világhírű, nem viccből!
Aki vérbeli budapesti lakós az ezt érzi!
Kedves Anna és Retekblog, nektek is Boldog, kellemes ünnepeket, Boldog új évet kívánok, szeretettel!!!
süti beállítások módosítása