Ahol a csend szinte kötelező

2009. május 18. 09:00 - retek.

Egy fárasztó nap vagy akár egy egész hét után kellemes kikapcsolódást nyújt az idén a nagyközönség számára is megnyitott horgásztó Pesthidegkúton, természetesen nem csak horgászoknak! A Temető utcai tó környezete megszépült, kedves sétányt építettek köré mely végigvezet a tó körül, valamint vadonatúj füvesítést is kapott a park nagy része.

Mivel a tavat eredetileg is horgásztónak használták, most is lehet bérelni horgászhelyet valamelyik szimpatikus pontjára ennek a romantikus állóvíznek. A csendes parton néha egy-egy hal csobbanása vagy kis békák brekegése hallatszik, így téve azt számunkra még hangulatosabbá. Aki járt már itt, jöjjön újra, aki meg még nem, semmiképpen se hagyja ki! De csak csendben, a halakat el ne zavarjuk!

A tükröződő természet

Alkonyati napsugarak

A sáson túl

Vízbelógó fűzfák és sok-sok hal a mélyben

Kicsiny út egy romantikus sétához

A természetet kedvelőknek kishatározó és madáretetők a fákon

Az új halőrház sárgán vigyorog

A jópofa horgászhely számokat a kicsik is kedvelik

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csakaszepre.blog.hu/api/trackback/id/tr511127727

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: flores exoticas para colorear 2017.10.13. 00:31:02

Szállások - Közgazdász-vándorgyűlés

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ildsisy 2009.05.18. 18:35:13

De szeretem az ilyen látványt, nagyon szép, nagyon jók a fotók! Itt még soha nem voltam, el is megyünk kicsit sétálni, egyik hétvégén. Köszi! :)

retek. · http://csakaszepre.blog.hu 2009.05.18. 23:42:31

@ildsisy: Bármikor érdemes elmenni oda, hamarosan elkészül a bejárati rész tereprendezése is a füvesítéssel, így már teljes lesz pompája!

*Anna · http://csakaszepre.blog.hu/ 2009.05.19. 17:59:11

Áttértél a természet szépségeire? :)
Ha már arra jár az ember (mármint Hidegkúton) érdemes eljönnie Solymár felé, ugyanis épphogy átlépi a település határát jobb kéz felől ott a Rózsika völgy forrással, és kisebb-nagyobb zúgókon át tovacsorduló patakkal. Eszméletlen szép, hihetetlenül hangulatos, és max. egy óra séta oda-vissza. A nagy vízesést ki ne hagyjátok! (Bár az erdészek keze nyoma most igencsak meglátszik a helyen, de attól még szép maradt.)
Tudom, nem Bp. közigazgatási területe, de már majdnem az...
Fotózni is jó hely ;)

retek. · http://csakaszepre.blog.hu 2009.05.19. 18:38:34

@*Anna: Nem állítottam, hogy csak az épületek szépek Budapesten. :-) Ez most éppen annyira természet-közeli, hogy nagyon, és örülök, hogy van egy ilyen kis "sziget" a városban. A solymári forrást a világért sem hagynám ki, hétvégén elkerekezek oda. Köszönöm a tippet!

*Anna · http://csakaszepre.blog.hu/ 2009.05.19. 23:44:14

Hááát, remélem, h elnyeri a tetszésedet. És a nagy vízesést mindenképpen keresd meg! :) Talán már elhordták az ideiglenes hidakat az erdészek...

BEAG 2009.05.22. 22:22:04

Bár nem Buda és nem ilyen rendezett hely, érdemes elmenni a Naplás-tóhoz is. Főleg naplemente idején nagyon hangulatos és békés. Tegnap délután jártam arra és nem csalódtam. :-)

retek. · http://csakaszepre.blog.hu 2009.05.22. 22:54:59

@BEAG: Megjegyezve, köszönöm a tippet!
süti beállítások módosítása