Száznegyven, avagy három az egyben

2013. november 17. 07:00 - retek.

Jeles nap ez a mai, igen jeles. Pest, Buda és Óbuda egyesítésével 1873. november 17-én létrejött Budapest, az a város akinek nagyon sok szépséget köszönhetünk. Egy virtuális túrára invitáljuk most a nyájas olvasót, lessünk meg néhányat ezekből a bájakból, hiszen az elmúlt 140 év alatti fejlődés repertoárjából nincs olyan szemlélődő aki ne találna magának valami kedveset. Jöjjenek-jöjjenek, tessék válogatni!

Senki sem tiltja meg, hogy ne viselkedünk alkalmi turistaként. Nem véletlenül büszkélkedhetünk világhírű jelképekkel, mint például a mindig ámulatba ejtő parlament épületével.

Vagy szeretnénk egy jóízűt sétálni és közben nézelődni? Nem probléma, hiszen ott van nekünk a csodálatos Andrássy út.

Valami frissebbre, de ugyanakkor klasszikusra vágynánk? Lessük meg a Magyar Szecesszió házát!

Esetleg még modernebbre lennénk kíváncsiak és egy egyszerűbb homlokzatokat kedveljük? Ott a helyünk a Napraforgó utcában!

Ha esetleg a nagy sétában elfáradtunk, keressünk egy szép parkot és huppanjunk le egy padra. A klasszikusok kedvelőinek ott a csinos Károlyi kert.

A modernebb formák és a vízpartok kedvelőinek sincs oka aggodalomra, nézzék meg a Kopaszi-gátat, megéri!

Ha már modern, lessünk meg néhány felújítást kortárs remekekkel vegyítve. Nagy kedvencünk a Párisi Nagy Áruház.

A témánál maradva látogassunk el a Szabadság tér legfiatalabb szállodájához!

A nagy sétában be is esteledett, de nem lehetünk bánatosak hiszen a város talán ekkor a legszebb, nézzük meg így van-e.

Természetesen nincs olyan összeállítás ami minden egyes látnivalót bemutathatna ebből a varázslatos városból, érdemes hát útra kelni, látni, csodálni. Ezúton kívánunk neked Budapest, nagyon boldog 140. születésnapot!

További születésnapos posztok az Urbanista blogon!

Ez a bejegyzés Budapest létrejöttének 140. évfordulóján jelent meg. A jeles nap alkalmából több város-blog összefogásában egy egész csokornyi blogbejegyzés született, amelyek itt olvashatók: Város kommunikáció, Lásd Budapestet, Check my Budapest, Kép-Tér, Fővárosi Blog, Bp XV, Urbanista, Átlátszó blog, Cyclechic.

alairas_uj.png

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csakaszepre.blog.hu/api/trackback/id/tr635637904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tokár Tamás Zalán 2013.11.17. 21:02:05

Klassz írás! ;) Ezért szeretem Budapestet, mindig tud újat mutatni...
süti beállítások módosítása