Nagykövetség újratöltve

2009. október 21. 09:00 - Fekete Dániel .

Akinek valaha volt dolga egykor a Stefánia úton álló NDK Nagykövetségen, talán emlékszik még milyen is volt az épület belülről. A kelet német tervek alapján, 1968-ban épült ház azonban mára számos változáson ment keresztül, egy a mai kor igényeit kielégítő látványos irodaházat alakítottak ki benne. Az eredetileg kétemeletes épület egy új, beugró homlokzatú szintet kapott mellyel egy körterasz is létre jött, továbbá a környező épületek magasságával is ma már harmóniát alkot.

A tervezők jól tudták ötvözni a hatvanas évek építészetét a maival, hiszen számos eredeti elemet megtartottak és egy kicsit újragondoltak. Ilyen például az irodaházhoz erősen köthető látszóbeton pillérek sora, mely teljes egészében megmaradt és egy frissebb megjelenést adó festést kapott. Hogy pontosan milyen változások is történtek kint, de leginkább a belső terekben, azt egy röpke bejárással ki is derítjük nyomban!

Emlékezetes formák új csomagolásban (a kép forrása)

Egyedi betonpillérek új, korszerű homlokzattal

Hegyesen

Pillérsorakozó - cicával lezárva

Közelről látszik a zsaluzott beton

A sok üveg is jelentős ebben a házban - nem csak kívül

Benézünk a "lyukba" is

Picike zöld is tartozik hozzá

Picike sétánnyal

Jó idő esetére kiülős terasz a növények közt

Megkerüljük a fát...

...így le is ülhetünk alá

Látkép a bejárattól jobbra

Virágágyások a lépcsőben is, este megvilágítva

Érkezik a bejárat forgóajtaja, menjünk is be rajta

Mutatós cafeteria végigvonuló vörös fallal/plafonnal

Választékos ülőhelyek

Különleges világítás

Étkezés fényben gazdag asztaloknál

Virágos teríték...

...itt is

Ez már egy társalgó

Természetesen itt is van terasz elegáns, rattan-hatású bútorokkal

A lobbyba belépve egy szembetűnő ferde üvegfal - így láthatjuk magunk előtt az eget

Néha kell is a napernyő a ragyogó világosság miatt

Üzleties környezet

Modern elegancia

Szabadban "lebegő" panorámalift

A magasból újabb érdekességek tűnnek fel - menjünk is az emeletre!

Felülnézet liftből

Nem csak az utcáról, de a ferde fal által a tetőről is bejut a fény az irodákba

Előnyére változott az irodaház, semmi kétség

Cégér búcsúzásképpen

Megtekintése térképen

- Anna és retekblog -

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csakaszepre.blog.hu/api/trackback/id/tr781464982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pösti 2009.10.22. 10:28:18

Ez nekem nagyon "business like",de soha rosszabbat!
Az utolsó kép,azaz maga a név így alulról felfelé lógatva az "igényes" plexin ezzel a "kreatív" fonttal hozza a magyarországi "nívót":)

*Anna · http://csakaszepre.blog.hu/ 2009.10.31. 17:20:30

kiegészítésként... :)

generáltervező: HAP Tervezőiroda Kft.
építészet: Winkler Barnabás és Baranya Szabolcs felelős tervező
építész munkatárs: Kiss Csaba
belsőépítész: Radnóti Tamás

lilelijah 2011.01.06. 11:15:15

Szépek ezek az "üvegkalitkák". Külön kösz a macskuszokért... :)