Mikor az uccán átment a kedves

2009. április 29. 09:00 - retek.

Angyalföld egy változatos városrésze a XIII. kerületnek, de legfőképpen a Gyöngyösi utca közvetlen környéke az, amely szokatlan nyugodtságot áraszt magából. Van azonban egy különösen figyelemreméltó épület ebben a környezetben, melynek ajtaja mindenki számára nyitva áll! Mégpedig nem más, mint az Angyalföldi József Attila Művelődési Központ.

Tíz évvel a megkezdése után, 1949-ben készült el a kultúrház, amely azóta is töretlenül fogadja látogatóit. 2006-ban egy nagyszabású rekonstrukció alkalmával megszabadult az időközben rákerült alumíniumborítástól, valamint a környezetében lévő közpark is kicsinosításra került. Így, már új fényében díszíti a kedvesen régies hangulatú József Attila teret.

Pihenéssel egybekötött szórakozás

Impozáns méretek és egy elmúlt kor formái

Felújításakor a gyönyörű régi neonfelirat is visszakerült

Hatalmas árkádok

Rengeteg ülőhely, szép burkolatok

A költő szobra a József Attila téren

Kerek utak....

...és kerek lombú fák a parkban

Áttekintés

Mikor az uccán átment a kedves,
galambok ültek a verebekhez.

(...)

És ment a kedves, szépen, derűsen,
karcsú szél hajlott utána hűsen!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csakaszepre.blog.hu/api/trackback/id/tr321092497

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása