Csókollak, Budapest! - az Ősz

2017. november 03. 19:30 - Fekete Dániel .

Budapest ősszel felejthetetlenül gyönyörű - főleg ha ilyen szép az idő mint idén!

A Csak a Szépre! és a Look! Budapest közös kisvideójában megnézheted te is, milyen vibráló az idei ősz ebben a páratlanul változatos városban!

Szólj hozzá!

A ház amelynek bajsza is van

2017. október 24. 08:00 - Fekete Dániel .

Igazi klasszikus poszt ez a mostani, amolyan hagyományosan rendhagyó. Volt a Somogyi Béla utcában egy romos, de pazar békebeli bérház - megismerhető az aljában ma is működő mókás nevű cukászdáról! Ezt a bérházat szépen felújították, az egyedi és szó szerint virágzó díszeit - köztük a vicces bajszokat - helyreállították, a színeket felfrissítették. Már ebben az állapotában is posztra érett lett.

Van itt azonban még valami. Ha eltekintünk a gyönyörű kovácsoltvas kaputól (na jó, ne tekintsünk el), megfigyelhetjük, hogy az utca nem a felújítások ékköve, sőt. No nem mintha ne volna ilyen vagy ehhez hasonló minőségű vagy izgalmas bérház, csupán azok még a renbehozásukra várnak. Éppen ezért álljon itt a 17-es szám egy jó és követendő példának - ha úgy tetszik - egy bajszos ékkőnek.

VIII. kerület, Somogyi Béla utca 17.

A képre kattintva nagyképes galéria nylik!

facebook_kovetes.png

Szólj hozzá!

Kirándulás a mézeskalács házikóhoz

2017. szeptember 16. 21:00 - Fekete Dániel .

Eljött hát az idő mely egyszerre hihetetlen és csodálatos, megdöbbentő és lenyűgöző. 150 évvel a megnyitása után ismét csinosan, ízlésesesen modernizált formában várja látogatóit a zugligeti lóvasút-végállomás. Az enyészettől talán az utolsó pillanatban megmentett épület most rendezvénytérként és kávézóként folytatja izgalmas életét, igazi színt hozva ebbe a gyönyörű természetes környezetbe.

A lóvasút-végállomás ma álló pavilonját Kauser József keze munkájának köszönhetjük és 1868-ban vehette birtokba az utazóközönség. A kor és a környék divatjának megfelelően alpesi nyaralóépületek stílusjegyeit viseli magán, az alsó fogadóépületet izgalmas, nyolszög alakú fatornác teszi még elegánsabbá. Természetesen nincs olyan részeletes leírás ami visszaadná azt a sok finomságot és látványos részletet ami itt mind felsorakozik, így lessük is meg a képeket gyorsan!

A képre kattintva nagyképes galéria nylíik!

facebook_kovetes.png

1 komment

Ez aztán a cifra kapu!

2017. augusztus 13. 22:00 - Fekete Dániel .

A mai állomás nem egy hatalmas bérház, nem is egy reprezentatív állami hivatal palotája, de még egy modern vagy kortárs épülettől is igen messze áll. Mindezek ellenére egy valódi kincs, egy látványos apróság, egy izgalmas falatja a Budai Várnak. Régóta esedékes és várva-várt felújítása végre megtörtént, így mindenképpen vegyük szemügyre mi is!

1903-re készült el ennek a mini neogótikus palotának a maihoz hasonlító formája, tervezője pedig nem más volt mint Hauszmann Alajos. A különleges, úgynevezett Tudor-íves kapu az akkori tulajdonos, Széchenyi Gyula családi címerével díszített. A kapu maga lenyűgőzően szép kovácsoltvas elemekből áll, valamint igen szemrevaló a pártázat és a nylászárók feletti virágos díszítések hada is. Igazi csemege még az eredeti ház bejáratának része is, melyet mementóként most sem vakoltak vissza. Ha még nem láttad, szaladj a Várba megnézni!

I. kerület, Úri utca 8.

A képre kattintva nagyképes galéria nyílik!

facebook_kovetes.png

Szólj hozzá!

Termálvizek csodálatos palotája

2017. július 17. 00:00 - Fekete Dániel .

Budapest kötelező látnivalói között dobogós helyen áll a varázslatosan szép és nem kevésbé élménygazdag Széchenyi gyógyfürdő és uszoda. A páratlan gyógyvizei révén világhírnevet szerző fürdőhöz egy pompás palota, egy fantasztikusan szép és rendkívül izgalmas komplexum tartozik. Czigler Győző, Dvorzsák Ede és Gerster Kálmán remek alkotása 1913-ban nyitott meg és a mai napig kevés olyan gyógyfürdő taláható a világon ami egy XIX. századi királyi palotához hasonlít.

A Kós Károly sétány felé eső homlokzat jellemzően klasszicista stílusú izgalmas szecessziós jegyekkel, a későbbi bővítés azonban már inkább neoreneszánsz és neobarokk finom keveréke. A három lélegzetelállító kupolát számos vízilény teszi izgalmassá, láthatunk itt sellőket, stílizált halakat delfinekkel valamint ókori görög mitológiai alakokat is. Egyszerűen nem múlhat el úgy a kedves olvasó legközelebbi városligeti látogatása, hogy ne venné szemügyre ezt a látványos és időtálló fürdőpalotát. Addig is, csobbanjunk bele a részletekbe!

XIV. kerület, Állatkerti körút 9-11.

A fotóra kattintva nagyképes galéria nyílik!

facebook_kovetes.png

Szólj hozzá!