Csak a Szépre!

Válogatás Budapest leggyönyörűbb és legérdekesebb helyszíneiről, épületeiről és jelenségeiről. Képekben, kikapcsolódásképpen.

Csak a Szépre! a Facebookon!

Budapest gyönyörű részletei - videón!

videoreklam2.png

Friss hozzászólások

Látogatóink

RSS Hírcsatorna

Egy lelkes fotós gyönyörű palotája

retek 2016.08.16. 21:00

A rakparton egy szép lakásban lakni igazán menőnek számít ma is. Bárónak lenni és a rakparton saját fotóstúdióval ellátott bérházat építtetni azonban még menőbb. Báró Hammerstein Richárd is pontosan így gondolta mindezeket, lelkes fotográfusként még saját luxusműtermeket is álmodott a legfelső szintre.

Az 1907-re átadott palota Balázs Ernő tervezőmérnök csodás munkája, még sok évnyi kopottas állapotában is előkelő helyen állt a rakparti házak között. Szerencsékre nemrégiben fejeződött be a homlokzatszépítés, így újra megcsodálhatjuk a rég elfeledett és elkopott értékeket, miközben arról fantáziálhatunk milyen csodás kilátás mellett foglalatoskodtak hobbijukkal báró úr és kollégái.

V. kerület, Belgrád rakpart 17.

A képre kattintva nagyképes galéria nyílik!

facebook_kovetes.png

Szólj hozzá!

Friss, üde és neogótikus

retek 2016.07.19. 21:00

A Fővám téri Központi Vásárcsarnokot legalább annyian ismerik mint Budapest többi emblematikus épületét, azonban nem kizárólag szervezett látogatások alkalmával tekinthetők meg csodálatos bájai. A mai napig piacként és üzletházként működő csarnokot természetesen naponta ezrek látogatják vásárlási céllal. Igaz ami igaz, az épület tömve van turistával is, ők irigykedve tekintenek fel az impozáns magasságokba a pékségekből kiáramló finom illatok társaságában.

Pecz Samu 1897-ben átadott fantasztikus épülete természetesen a kor legjavát vonultatja fel a Zsolnai kerámiától az igényes téglaburkolaton át a kovácsoltvas falikarokig bezárólag. Nálunk a bevásárlás a szemünkkel kezdődik, így ebben a posztunkban a csarnok főhomlokzatát vesszük alaposan szemügyre, hiszen akár órákon át tudnánk a felsorakozó finomságokban gyönyörködni.

A képre kattintva nagyképes galéria nyílik!

facebook_kovetes.png

Szólj hozzá!

Kis vörös templom sok különlegességgel

retek 2016.06.27. 21:00

Talán nem is gondolnánk, hogy Pestszentlőrinc milyen különlegességet birtokol, hiszen az 1941-ben felszentelt Kossuth téri református templom stílusában határozottan egyedi a budapesti templomok között. Szivessy Tibor és Jánszky Béla a kor divatjának megfelelően az art-decot vette alapul és így szerencsére egy izgalmas de nem hivalkodó gyönyörűséget alkottak.

A nyugalom szigeteként is kiválóan használható, felújított Kossuth térről érkezve már messziről feltűnik vörössége, közelebb érve pedig sok-sok izgalmas stílusjegyet fedezhetünk fel a látogatásunk során. Nem titkoltan nagy rajongói vagyunk az art deconak, így sokáig elidőztünk minden elegáns részletén. Lássuk hát!

XVIII. kerület, Kossuth Lajos tér 5.

A képre kattintva nagyképes galéria nyílik!

facebook_kovetes.png

Szólj hozzá!

Piros négyzetek házikója

retek 2016.06.12. 21:00

Az Opera mellől induló Hajós utcát régóta kedveljük, hiszen nevezetes bérházai mellett az utca keskenységének köszönhetően kiváló helyszín kiülni egy hangulatos teraszra vagy csak cél nélkül andalogni rajta. Nem kis örömünkre szolgál, hogy az utca kedvességét mások is kedvelik így sorra nyílnak meg az új vendéglátóegységek és - nem kis örömünkre - a házak felújítása is immár feltörekvőben van.

A 16-18-as számon 1911 óta helyet foglaló gyönyörű szecessziós bérház nemrégiben külső felújítást kapott, hófehér kabátján ismét boldogan piroslanak a kicsiny kerámianégyzetek. A ház megálmodója, Freund Dezső az utcafrontokat népies motívumokkal, édes erkélyekkel és romantikus loggiával tette színesebbé, illetve a nemzeti trikolorban fürdőző homlokzatot kedves stukkók és beépített virágládák teszik még varázslatosabbá. Gyorsan nézzük is meg hogyan festenek!

VI. kerület, Hajós utca 16-18.

A képre kattintva nagyképes galéria nyílik!

facebook_kovetes.png

Szólj hozzá!

Budapest fantasztikus részletei

retek 2016.06.06. 21:00

Hűséges olvasóinknak bizonyára nem árulunk el nagy titkot, ha azt mondjuk, imádjuk Budapest megannyi gyönyörű részletét. Rendhagyó posztunkban társoldalunkkal a Look! Budapest bloggal közösen büszkén bemutatjuk legújabb kisfilmünket, avagy videó-összeállításunkat, mely természetesen ezeket a fantasztikusan látványos és ínycsiklandó budapesti részleteket veszi alaposan szemügyre. Te is felismered mindet?

Budapest Details

 facebook_kovetes.png

 

Szólj hozzá!