Ragyogóra komponálva - I. Rész

2017. május 01. 22:00 - retek.

A Zeneakadémián kívül talán nincs még egy olyan hely, melyet Liszt Ferenc szelleme olyannyira áthatná mint a varázslatos Pesti Vigadót. A mester számos tehetséges kortársával egyetemben rendkívül kedvelte a helyszínt ahol több koncertet, sőt jótékonysági estet is rendezett. A Vigadó kapuján belépve nem lesz nehéz kitalálni, hogy miért: a hely egész egyszerűen lenyűgöző!

A Vigadó elődjének szomorú sorsát követően a jelenlegi rendezvénypalotát Feszl Frigyes tehetségének köszönhetjük. Az 1865-ben megnyitott romatikus épületben számos keleti eredetű motívumot is felismerhetünk, melyek ma is gyönyörűen illeszkednek a hazai-európai formavilághoz. A beltereket díszítő látványos festényeket nem más mint Lotz Károly és Than Mór készítette, valamint megnyitása óta a legnagyobb magyar és külföldi zeneszerzők, karmesterek közül sem találunk olyat aki ne adott volna koncertet a díszteremben.

A kétrészes sorozatban ezen zene nagyjai nyomában járva megnézheted a Vigadó minden finomságát kívül-belül egyaránt. Az első részben a fontosabb belső tereket láthatod, a másodikban pedig felfedezheted a látványos homlokzatot, valamint megismersz további rejtett termeket és egy fantasztikus kilátóteraszt is! Ne hagyd ki!

V. kerület, Vigadó tér 2.

A képre kattintva nagyképes galéria nyílik!

facebook_kovetes.png

Szólj hozzá!
Címkék: budapest vigado

A bejegyzés trackback címe:

https://csakaszepre.blog.hu/api/trackback/id/tr1912471385

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása