Mókusok és madarak kedves iskolája

2017. január 09. 08:30 - retek.

Van abban valami izgalmas báj, ha egy iskola a zöldövezet kellős közepén áll, hiszen ki ne szeretne susogó lombú fák, éneklő madarak és mogyorót majszoló mókusok szomszédségában tanulni. Pláne ha az említett állatok egész évben jelen lehetnek! Jánszky Béla és Szivessy Tibor alkotása, a ma már Sztehlo Gábor Evangélikus Gimnáziumként működő intézmény 1927 óta pontosan ezt nyújtja a nebulóknak.

A befogadható, kellemes méretű épület nem hivalkodó és ízléses népies elemekkel teszi izgalmassá a homlokzatot, valamint kifejezetten szerethetők a kis csúcsos ablakok is. Egy kevéske art decót is felfedezhetünk a részletekben, hiszen a tervezőpáros előszeretettel illesztette be műveibe azokat. Szerencsére gondoltak a zöldfelület közelségére, így egész évben megtalálhatjuk a kőbe vésett mókusokat, madarakat és kecses virágokat. Érdemes megnézni!

XVIII. kerület, Kossuth tér 2. 

A képre kattintva nagyképes galéria nylik!

facebook_kovetes.png

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csakaszepre.blog.hu/api/trackback/id/tr2512109915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása