Kórusművek és ferde tornyok hatalmas palotája

2016. szeptember 25. 20:00 - retek.

A Kodály körönd házainak háromnegyede sajnos jelenleg igen elszomorító állapotban várja jobb sorsát, de szerencsére van remény. A négy közül a legszerencsésebb az Andrássy-udvar, mely szépen felújítva, igazi kincsként, mint jó példa áll a téren. A Burkovics Gyula által tervezett és 1885-re elkészült palota a reneszánsz elemeiből merít finom elemeket amit a két aszimmetrikus "ferde" torony bolondít meg.

A ház nem kevésbé illusztris lakója maga Kodály Zoltán volt, akinek tiszteletére a körönd is megkapta nevét. Ma is igen elegáns lakások fogadják új lakóit, mi pedig előszeretettel csemegéztünk a fantasztikusan szép épület hatalmas ablakaiból, szemrevaló erkélyeiből és egyéb nyalánkságaiból.

VI. kerület, Andrássy út 87-89.

A képre kattintva nagyképes galéria nyílik!

facebook_kovetes.png

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csakaszepre.blog.hu/api/trackback/id/tr7911742007

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mpl 2016.09.27. 16:46:35

Ugyanennek a háznak a második emeletén lakott az ötvenes évektől haláláig Barcsay Jenő festőművész, grafikus, tanár, a ''Művészi anatómia' és az. 'Ember és drapéria' című könyvek alkotója, melyekért Kossuth-díjat kapott.
süti beállítások módosítása