Piros négyzetek házikója

2016. június 12. 21:00 - retek.

Az Opera mellől induló Hajós utcát régóta kedveljük, hiszen nevezetes bérházai mellett az utca keskenységének köszönhetően kiváló helyszín kiülni egy hangulatos teraszra vagy csak cél nélkül andalogni rajta. Nem kis örömünkre szolgál, hogy az utca kedvességét mások is kedvelik így sorra nyílnak meg az új vendéglátóegységek és - nem kis örömünkre - a házak felújítása is immár feltörekvőben van.

A 16-18-as számon 1911 óta helyet foglaló gyönyörű szecessziós bérház nemrégiben külső felújítást kapott, hófehér kabátján ismét boldogan piroslanak a kicsiny kerámianégyzetek. A ház megálmodója, Freund Dezső az utcafrontokat népies motívumokkal, édes erkélyekkel és romantikus loggiával tette színesebbé, illetve a nemzeti trikolorban fürdőző homlokzatot kedves stukkók és beépített virágládák teszik még varázslatosabbá. Gyorsan nézzük is meg hogyan festenek!

VI. kerület, Hajós utca 16-18.

A képre kattintva nagyképes galéria nyílik!

facebook_kovetes.png

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csakaszepre.blog.hu/api/trackback/id/tr488802040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása