Lakások mögött bujkáló vásárcsarnok

2016. március 07. 00:10 - retek.

A Klauzál téri vásárcsarnok megálmodói úgy gondolták, két legyet ütnek egy csapásra. A piacot egy új bérház mögé tervezték, így az utcakép is egységesebb lett, valamint nem csak az üzlethelyiségekből folyhatott be bevétel. A bérházon a hatalmas kovácsoltvas bejárat árulkodik arról, hogy mögötte egy szokványos lépcsőház helyett óriási vásárcsarnok várja vásárlóit.

Az 1897-ben átadott csarnok Akácfa utca homlokzata tekinthető a valódi főhomlokzatnak, itt merőben más képet mutat mint a tér felől. A kívül-belül frissen felújított piac legutóbb talán vadonatúj korában lehetett ennyire szép, bámulatos tetőszerkezete és gyönyörű vasoszlopai a régi idők eleganciáival egészítik ki a modern üzlethelyiségek letisztult formáit.

VII. kerület, Kaluzál tér 11.

Kettő az egyben 
(A képre kattintva nagyképes galéria nyílik)

alairas_uj.png

facebook_kovetes.png

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csakaszepre.blog.hu/api/trackback/id/tr728448898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása