Fedetlen keblek városszerte

2015. október 26. 00:10 - retek.

Közismert, hogy a szex vagy a szexualitás hosszú időkig - és jellemzően az európai és amerikai kultúrákban – tabutéma volt, vagy igyekeztek mindezeket a négy fal között tartani. Ma, a szexuális forradalmon túl, egy nyíltabb világban mégis különösnek hatna ha egy új építésű társasház vagy állami intézmény homlokzatán, illetve bejárata mellett fedetlen keblű, kecses hölgyek szobrai állnának.

A múlt századok művészetben oly jellemző akt azonban építészetben is jelen volt, sőt, a kariatidákat az excentrikusabb ókori görög kultúrából merítették. Az 1800-as évek második felétől, közvetlen a második világháborúig Budapesten is számos helyen díszítették szebbnél szebb hölgyekkel az egyébként sem kevésbé látványos épületeinket, szökőkútjainkat. Ezekből készítettünk egy összeállítást.

Úri elegancia az Andrássyn
(A képre kattintva nagyképes galéria nyílik)

alairas_uj.png

 Ne maradj le egyetlen új posztról sem, kövess bennünket a Facebookon is!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csakaszepre.blog.hu/api/trackback/id/tr718013075

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása