Szabad egy kortyra?

2009. június 10. 09:00 - retek.

A budai Szent Gellért tér egyike azon tereknek, ahol bármerre is nézünk, valami szépet biztosan felfedezhetünk magunknak. Lehet ez akár egy patinás szálloda, egy nagy múltú egyetem, egy különleges sziklakápolna vagy egy gyönyörű híd. És természetesen még valami: egy kisebb érdekesség, ahonnan az említett látnivalók egyszerre megtekinthetők. Látogatást teszünk a Forrásháznál.

Kedvelt találkozóhellyé vált az elmúlt években a Dévényi Sándor által tervezett építmény, és számos szomjas járókelő is ellátogat hozzá. Méretéhez képest sok-sok érdekességet rejt magában, megannyi kedves ötlettel és motívummal köti le a szemlélődőt, érdemes közelebbről is megnézni! 2003 óta várja látogatóit.

Az egyik legszebb találkozóhely

Többen is kortyolhatnak egyszerre

Bármelyik padon ülünk, szépre látunk

Hullámzás

Újabb motívumok

Minden oszlopon külön dombormű

Körbe-körbe olvasnivaló

Különös szerkezet

Ivóvíz nyolc felől

A víz nyugalma és a forgalom kontrasztja

Kis vájatban fut a víz a lábunk előtt...

...hogy elérje valamelyik fürdőnk jelképes csatornáját

A Forrásházat körülölelő kis kert is igen szép

Együtt a nagyobbik "testvérrel"

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csakaszepre.blog.hu/api/trackback/id/tr371175691

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

*Anna · http://csakaszepre.blog.hu/ 2009.06.10. 12:40:03

Még tavaly tele volt az évelőágy francia levendulákkal -kár, hogy nem látom őket a képeken, mert nagyon szép volt, remélem visszakerülnek!
Nekem az egészben az opeionos kupola tetszik a legjobban... alulról azt sugallja, hogy a víz szentélyében/templomában vagyunk. És akkor már érthető ez a körperipteroszra hajazó alak is. Nahát, csak most esett le a tantusz! -eddig nem értettem, miért ez a forma...

aesculus · http://taj-kert.blog.hu/ 2009.06.10. 18:29:25

@*Anna: bizony, bizony! A Deák téren a Bajcsy- emlékműnél viszont tele van levendulával a park.
A mostani kiültetés se rossz, viszont a levendulák teljesen feldobták a teret. Asszem' a Főkert minden évben mással ülteti be az ágyásokat. Mondjuk ez se rossz ötlet.

*Anna · http://csakaszepre.blog.hu/ 2009.06.10. 21:11:11

@aesculus: na jó! ez igaz.... Bár a képeken még egész szellősnek tűnik az ágy!
süti beállítások módosítása